NORDLIGT

 

Sara Beckman

 

Projektledare • Fjällguide • Gymnasielärare

 

 

Vem är Nordligt?

 

Nordligt drivs av Sara, som växte upp på Åland och sedan utbildade sig till Naturguide i Kiruna. Saras passion är långvandring. Fritiden spenderas helst utomhus på något sätt: med vandringskängor eller pjäxor på fötterna. Turerna präglas både av intresset för landskapet och växt- och djurlivet vi hittar på fjället. Kanske kan vi krydda maten med något vi plockat under dagen? Matlagning är ett annat stort intresse och vi tycker det är en rolig utmaning att komma på rätter som passar att tillaga på friluftskök.

 

Efter 7 år i fjällen bar det av söderut och numera kombineras arbetet som guide på veckoturer på fjället, med natur - och friluftsaktiviteter för nyanlända unga och vuxna. Det är så otroligt tillfredsställande att kunna kombinera intresset för friluftsliv med viljan att hjälpa andra att både hitta ut och hitta in i det svenska samhället!

 

 

 

Utbildning

2017 Gymnasielärare i Biologi & Naturkunskap

2016 NOLS Wilderness First Aid

2015 Kandidatiexamen i Biologi

2015 SLAO Lavin 1

2013 NOLS Wilderness First Aid

2012 Energimassage

2011 Friskvårdsmassör

2010 Högskoleexamen i Naturguidning

2010 SLAO terrängsjukvård

På gång just nu?

 

Under 2016 startade Sara ett projekt med målsättningen att underlätta vägen in i det svenska samhället för nyanlända ungdomar. Projektet drivs i samarbete med Uppsala kommun och Biotopia. Vårt verktyg är natur och friluftsaktiviteter, där vi arbetar för att skapa mötesplatser för nyanlända och etablerade svenska ungdomar.

 

Vi har under året som gått genomfört 60 aktiviteter, varav 4 övernattningsturer. Allt ifrån fågelskådning till kanotturer, vandring och cykelturer. Nu har vi precis fått fortsättning på projektet och ser fram emot ett nytt år fyllt av upplevelser i naturen. Tillsammans.

 

Kanske du vill följa med på något av våra äventyr?