Vad är Nordligt?

 

Nordligt fokuserar på vandring och turskidåkning, ofta i form av övernattningsturer med kunnig guide och ordentlig mat som inte gör dig besviken efter en lång dag på fjället. Vi arbetar främst i den svenska fjällkedjan, från Hemavan i söder hela vägen upp till Treriksröset i norr, med avstickare in i Norge och Finland.

 

Sedan 2015 har vi även byggt upp kunskap och erfarenhet om Uppland. Detta har skett genom kursen "Naturvård 15hp" på Uppsala universitet, arbete på det biologiska museet Biotopia och ett integrationsprojekt med naturaktiviteter för nyanlända ungdomar (tillsammans med Biotopia).

Vem är Nordligt?

Företaget drivs av Sara Beckman, som växte upp på Åland och sedan utbildade sig till Naturguide i Kiruna. Någonstans under utbildningen föll hon handlöst för fjällens natur och möjligheter. Och kunde därmed inte motstå möjligheten att jobba i Abisko efter utbildningen. Under åren i Abisko utvecklades idén med eget företag, där fokus kom att ligga på veckoturer på fjället. 2015 gick flyttlasset till Uppsala, där hon utbildat sig till gymnasielärare i biologi (examen januari 2017).

 

Saras passion är långvandring. Fritiden spenderas helst utomhus på något sätt: med vandringskängor eller pjäxor på fötterna. Turerna präglas både av intresset för landskapet och växt- och djurlivet vi hittar på fjället. Kanske kan vi krydda maten med något vi plockat under dagen? Matlagning är ett annat stort intresse och vi tycker det är en rolig utmaning att komma på rätter som passar att tillaga på friluftskök.

 

Kurser och certifikat

2017 Lärarexamen! Gymnasielärare i Biologi & Naturkunskap

2016 NOLS Wilderness First Aid

2015 Kandidatiexamen i Biologi

2015 SLAO Lavin 1

2013 NOLS Wilderness First Aid

2012 Energimassage

2011 Friskvårdsmassör

2010 Högskoleexamen i Naturguidning

2010 SLAO terrängsjukvård

 

 

 

 

 

 

Copyright © Nordligt Sara Beckman oktober 2012 uppdaterad februari 2016